dimarts, 28 de maig del 2013

Comencem la revolució?


"Estamos privando a niños y jóvenes de un desarrollo óptimo cuando no les damos oportunidades de aprendizaje social y emocional."
René Diekstra


Aixi comença el Redes que es va emetre el passat diumenge 26 de maig; un programa dedicat a l'aprenentatge social i emocional: habilitats per a la vida. 

No cal que escrigui massa en aquesta entrada ja que al llarg del 28 minuts Elsa Punset i el René Diekstra parlen sobre un dels temes recurrents del blog, la importància d'una bona educació emocional, parlen de la importància i el valor de la percepció, expressió i gestió de les emocions, parlen de l'empatia, parlen de la necessitat de valorar les emocions com quelcom tant o més important que els coneixements i habilitats més purament acadèmics, parlen del que em fascina, parlen del que crec que és essencial per avançar i millorar... i tal com diu Eduard Punset tot això està a les nostres mans, som nosaltres els que hem de començar la revolució, som nosaltres el que ja des de petits hem d'ensenyar a percebre, a expressar i gestionar les emocions, som nosaltres el que hem de donar el valor a les emocions, a les habilitats socials i l'ètica o al moral, som nosaltres els que ens hem de creure que formar no es només una part mecànica, som nosaltres els que hem de creure que la raó no sempre ens pot guiar, sinó que és amb l'emoció que avançarem.. i sí, només nosaltres som el que podem començar la revolució i caminar cap a les emocions, només així ajudarem als nostres " petits" a crèixer i ser gran persones capaces d'afrontar no només un problema matemàtic o uns mots encreuats, sinó que també pugui ser capaç de resoldre i gestionar la tristesa, la ira, l'enveja, la por...   som nosaltres , simplement nosaltres i junts ho aconseguirem?




Petonets!!!! 


1 comentari:

  1. A casa ens trobem molts dies analitzant amb els 'petits' les seves emocions del dia:
    ells parlen, expliquen,de vegades ploren, de vegades criden i sovint també riuen.
    Nosaltres els escoltem i aprenem molt. Sobretot estem aprenent a 'crear espais per buidar emocions'. Esperem que sigui la forma de començar 'la revolució'.
    Però tenim molt clar que són ells els qui ens porten de la mà. Quin gran luxe viure envoltats de nens!!!
    gràcies per l'entrada!!!

    ResponElimina