diumenge, 1 de juliol del 2012

Comencem

Doncs som-hi! Comencem!!! Tal com vaig dir, simplement es tracta d'oferir-vos un recull de contes i activitats que he realitzat al llarg del curs, algunes adaptades d'altres blocs que he anat trobant i dels quals n'he pogut extreure moltes idees, d'altres dels cursets d'educació emocional realitzats.

Un dels meus lemes és que una imatge val que més que mil paraules i en el cas de les emocions també serveix, ja que una primera manera d'apropar-nos a les emocions és a través d'imatges i és així com vaig començar la meva primera sessió aquest curs.


No van ser imatges qualsevols,  sinó que imatges que per elles soles ja ens diguessin moltes coses...



Tristesa

Tristesa

Alegria

Rabia

Sorpresa

Tristesa









































De manera gairebé innata els petits van començar a imitar les cares que anaven observant i alguns fins i tot ja anaven dient el que anava vient.

Seguidament després d'observar lliurement arriba el moment de les preguntes: Què deuen ser aquestes fotos?  Què representen? Què ens volen dir? Què els hi passa als protagonistes...
Repostes de tots colors... el més interessant però, és que la majoria sense adonar-se van començar a nombrar simplement els sentiments: alegria, tristesa, por o ràbia, altres a part dels sentiments van explicar el perquè d'aquest sentiment: plora perquè està trist ja que està sola  o no l'estimen, riu perquè està contenta,  està enfadat perquè li han pres les joguines... i partir d'aquí vam començar fins i tot a pensar què podríem fer per ajudar a la noia que plora o al nen que està enfadat.

Les explicacions dels petits són molt més simples i clares que les explicacions dels adults i d'una manera fascinant cerquen solucions i respostes per tot.

Va ser una sessió introductoria, però que ens va permetre començar a posar nom al que ens passa per dins, el que sentim en el cor....els sentiments i les emocions, tant fàcils i complicades al mateix temps.

Fins aviat!!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada