divendres, 13 de juliol del 2012

Què m'està passant?




Què m’està passant?  És un d’aquells llibres que et criden l’atenció, no saps ben bé perquè, però gairebé d’una manera innata l’agafes, l’obres, el llegeixes i penses... i a mi que m’està passant? Estic contenta, trista, sorpresa, enamorada... són tants els estats d’ànims que costa fer-ne una llista o fins i tot a vegades tot tenir-los molt clars es confonen els uns amb els altres i no saps que dir i  llavors és quan tornes a fer-te aquesta pregunta: què m’està passant?

 En el cas dels adults la resposta a la qüestió que ens planteja el llibre és més o menys fàcil i podem justificar-la amb certa facilitat, tenint present evidentment que sempre pot haver-hi algú a qui li manqui facilitat a l’hora d’expressar el que sent o el que li passa, però per sort nosaltres disposem de certs mecanismes que ens permeten ajustar i buscar la resposta, el petits però encara no tenen aquestes eines o millor dit encara no tenen la capacitat de poder verbalitzar-ho, però sí que tenen la capacitat de ser sincers, d’expressar el que senten o la percepció d’allò que senten i cal llavors que nosaltres els ajudem a cercar aquelles eines que els facilitin trobar les paraules exactes o distingir entre el que és o no és.

En el conte apareix la tristesa, l’amor, l’alegria, la ràbia i la vergonya i ens descriuen una mica el que passa quan ho sentim.
La ràbia? Que passa quan ens enrabiem? Doncs que no volem  escoltar, no veiem el que tenim davant... pensem que només nosaltres tenim la raó i sovint acabem amb la cara seria tota apretant els punys o fent “morros” .
I la por? Què sentim quan tenim por? Estem tristos, no gosem moure’ns, volem algú que ens protegeixi... algú que ens faci sentir segur.
I quan tenim vergonya?  Ens posem vermells, ens costa vocalitzar, suem... i amb l’amor? Aix, l’amor... sospirem, somiem, sentim alegria, tristesa...   I sabeu què? En el conte tot això va acompanyat d’uns dibuixos genials i a més amb un cd on Marc Parrot canta els sentiments descrits en el llibre.
Simplement deliciós!

Per acabar us deixo amb un recull dels dibuixos que vam realitzar de cada sentiment i acompanyat d’una bona peça musical!!!









P.D:  Us deixo el link de la presentació del llibre que fan Marc Parrot i Eva Armisén:  http://criatures.ara.cat/blog/2009/11/25/que-mesta-passant-de-marc-parrot-i-eva-armisen/


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada