dissabte, 16 de febrer del 2013

Puk i el mur

Els petits sovint tenen la capacitat per fer fàcil el que a vegades a nosaltres ens sembla complicat, tenen la facilitat d'expressar allò que veuen d'una manera molt més senzilla i propera, tenen paraules màgiques... Si, a vegades els adults som extremadament tècnics, procurem solucionar-ho tot a la primera, pretenen que en una explicació tot quedi clar i quan no ho aconseguim ens sentim frustats, decebuts... i cerquem una altra solució sense potser qüestionar-nos que el que ens cal es canviar tot el plantejament, canviar les nostres idees! 

Avui cercant recursos per treballar el dia de la Pau  he trobat un vídeo on d'una manera senzilla i plana  es tracta el tema de Pau i la Guerra! En el vídeo veureu una miqueta el que he dit anteriorment, els adults actuen  pel seu interés, actuen sense pensar en quines conseqüències... per sort no tots els adults som així (sí fos així molt malament aníriem) i la solució al conflicte present és molt més senzilla i amb l'amistat i l'amor tot seria millor! 

En parlar de la Pau moltes vegades les reflexions són properes, pels nens i nenes que ho tenen tot cobert, resulta complicat definir que és la Pau ja que tot i que tenen clar que el contrari seria la guerra, però cal anar més enllà, ja que en la nostra situació per sort, podem parlar d'una Pau diferent a la d'altres llocs del planeta. Les nostres reflexions ens poden portar a sentir la Pau quan ens estimen , a sentir la Pau quan cada dia puc anar a l'escola, a sentir la Pau quan tenim per menjar, vestir... quan tenim per viure sense necessitar d'haver de lluitar per aconseguir-ho; cal que entre tots fem veure als petits del nostre voltant que són previlegiats, que tenen molt més del que tindran mai altres nens, cal fer-los veure que la Pau que nosaltres sentim cada dia és única, irrepetible, necessària, ideal... que és un estat del qual cal gaudir i fer-ne gaudir!

Espero que aquest vídeo us aporti quelcom a treballar o simplement us serveixi per reflexionar una estoneta.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada