dissabte, 19 de gener del 2013

El monstre de colors

El Monstre de colors d'Anna LLenas



Un monstre és el protagonista d'aquest conte, un monstre però molt especial i diferència del que podem pensar en un primer moment no fa por! El monstre protagonista del conte té un problema i és que no sap que li passa! No sap si està content, trist, enfadat, nerviós, calmat, si té por... s'ha fet un embolic amb les seves emocions i ara li toca desfer aquest embolic ja que totes les emocions barrejades no funcionen massa bé! I preguntareu com podrà fer-ho oi? 


La solució està en els pots... 


Doncs el monstre resoldrà els seus problemes gràcies a una amiga que l'ajudarà a classificar les seves emocions en pots i encara més identificarà cada emoció amb un color!!! Així tenim el groc del Sol per l'alegria,  el blau del mar per la tristesa,  el vermell del foc per la ràbia, el verd de les fulles dels arbres per la calma, el negre per la por i el rosa per l'amor!!!

Extret de  la pàgina  de l' Anna Llenas

En acabar el conte descobrim el problema real del monstre... està enamorat i evidentment l'amor a vegades és d'allò més complicat!
Totes les emocions són importants però juntes i sense control a vegades no ens ajuden i és llavors quan ens preguntem: què em passa? o no sé que em passa? - aquesta podria ser la reflexió que podem treure del conte, un conte penso que ideal per grans i petits, un conte que permet unir el món dels sentiments amb els colors i fins tot amb els petits permet anar més enllà i preguntar-nos que li passaria si tingués ganes, de quin color seria llavors o bé si té son... podem per tant reflexionar i anar com sempre dic molt més enllà del que tenim pensat o proposat ja que a vegades són ells mateixos els que ens obren un diàleg i ens permeten descobrir aspectes que per nosaltres passen desapercebuts. 

El dia que vaig explicar el conte a la classe els nens van passar una bona tarda i crec que és d'aquells contes que en sortir tots van explicar i més després de l'activitat que vam fer. Aprofitant que el monstre classifica els sentiments en pots i segons els colors nosaltres també vam fer els nostres pots de sentiments i ara els tenim a la classe com un element més de treball! 

Els pots dels sentiments


Contes com aquests ens permeten treballar d''una manera divertida, dolça i tendra el món de les emocions, aquest món tant delicat i complicat que cal i s'ha de treballar ja des de petits,cal  tenir clar la necessitar d'educar les emocions, cla tenir que hem d'anar treballant per afavorir la consciència, la regulació i autonomia emocional i ajudant aixi a formar "personetes" cada vegada més competents socialment i emocionalment. 

Petonets!!!

5 comentaris:

  1. M'ha encantat el treball d'aula d'un conte tan especial com aquest.
    Gràcies per donar-me a conèixer el teu raconet. Ja et segueixo i et visitaré sovint!
    Una abraçada!

    ResponElimina
  2. Olga, moltes gràcies!!!! Jo també et segueixo i et vaig visitant sovint!!!
    Petonets!!!!

    ResponElimina
  3. Hola! A quina edat recomaneu aquest conte? Tinc una filla de dos anys, però no sé si és massa d'hora... Gràcies!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Inski!!! Jo penso que pots fer servir el conte sense problema, tu mateixa ja veuràs allò que potser cal adaptar, o pots quedar-te amb menys colors inomés centrar-te en l'alegria i la tristesa... però estic segura que la teva filla si comença a guadir ja de contes com aquest aviat te'n demanarà més!

      Elimina
  4. Vanessa,
    una entrada molt interessant, he fet un enllaç a Fer de Mestres
    http://ferdemestres.blogspot.com.es/2014/01/el-color-de-les-emocions.html
    Gràcies per compartir!!!
    Carme

    ResponElimina