dilluns, 3 de setembre del 2012

Les fades ens parlen de... l' autoestima


Sabeu qui és la Maisa?  La Maisa és una fadeta una mica especial, sí, la Maisa té un petit problema amb les ales. Resulta que no són iguals, una és més gran que l’altra i això fa que quan voli faci ziga-zaga enlloc de volar recte i al mateix temps li comporta passar una mica més d’estona fent les coses, però sabeu què? Doncs que ella no es rendeix pas, ella és molt valenta i s’esforça el doble que les altres fades i si cal s’aixeca més d’hora i surt abans que les altres per arribar a temps!

 Ella és feliç i s’accepta tal com és,  però sabeu que li va passar un dia? Doncs que es va trobar amb la incomprensió de les altres fades, que eren molt perfeccionistes i li van dir que per ser del club de les fades hauria de volar molt bé i en línia recta, cosa que la pobra Maisa no pot fer! I sabeu què? Doncs que ella enlloc d’entristir-se només es va enfadar una mica i va començar a volar alt i molt molt ràpid i... va caure a l’aigua!

Les fades no saben nedar, però els peixos la van animar i sense adonar-se’n va començar a nedar! La Maisa es convertirà en la millor fada de l’aigua... i recupera la seva felicitat i autoestima.

És tracta d’un conte dolç i màgic, amb les fades com a protagonistes que en aquestes edats els agraden molt i que ens serveix per treballar l’autoestima, el fet d’estimar-se a un mateix, d’acceptar-nos tal com som, de comprendre i valorar les diferències... de ser capaços de respectar-nos siguem com siguem!
Ens serveix també per reflexionar una mica sobre el que passa quan ens enfadem, la fada Maisa vola molt alt i molt ràpid perquè en el fons està enfadada i això li comporta caure a l’aigua, per tant a vegades quan ens enfadem cal comptar fins a 5, fins a 10 o fins on faci falta!




2 comentaris: